L’Institut Pla de les Moreres torna a arrencar fort, amb estímul i motivació

L’Institut Pla de les Moreres ha arrencat oficialment el curs amb vora 620 alumnes. Dijous passat s’incorporaven a les aules, entre ells uns 150 escolars que han estrenat el primer any de secundària. Amb 5 línies consolidades, el centre vilanoví és un gran centre, també en capacitats educatives, com demostra any rere any


Institut Pla de les Moreres

Àrea informativa dedicada


Tot i que l’edifici s’ha quedat petit per al nombre d’alumnes del Pla de les Moreres, com afirma el director, Pep Martí, tant el professorat com l’AMPA han impulsat, en els darrers anys, les obres i acondicionaments per disposar dels espais necessaris per a l’atenció de l’alumnat. 

El Pla de les Moreres acull 5 línies oficials a 1r d’ESO, però amb la inversió d’hores del professorat han creat 6 grups per poder baixar la ràtio a les aules i oferir una atenció més personalitzada. A 2n són 4 línies oficials i 5 grups amb la mateixa inversió d’hores. Les 5 aules es repeteixen a 3r i 4t d’ESO, mentre que a Batxillerat ja només hi ha 2 aules per curs.

Després d’un any molt reeixit que va deixar el llistó acadèmic molt alt, aquest curs 2019-2020 també promet. La collita en premis va portar a diferents alumnes del Pla de les Moreres a recollir fins a dos Sambori, un Pissiganya de Poesia Visual Joan Brossa, 2 de premis de recerca Argó de la UAB… A més en la prova B1 de francès, els 11 alumnes van fer ple i aconseguien el certificat. 

Martí assegura que l’alumnat és clau a l’hora de proposar aquests projectes i que gràcies a aquestes activitats descobreixen noves habilitats i promouen la motivació dels escolars. També és un pilar fonamental el recolzament de les famílies en tot el procés d’aprenentatge, perquè com recorda Martí, “estem parlant de menors per als quals l’acompanyament familiar continua sent bàsic”. És en aquest sentit que destaca el valor de participar per enfortir l’AMPA a secundària.

Històricament la implicació i el compromís dels pares ha estat determinant per unir esforços a l’hora de reclamar millores i més prestacions als centres d’ensenyament. 

En l’actualitat, com assenyala Martí, “el sistema educatiu no està dotat del pressupost necessari” i en conseqüència tampoc del personal suficient. “Sortosament dins el centre s’està treballant amb molta professionalitat”, destaca, “però demanem més dotacions; no augments de sou, sinó més personal per a l’atenció directa de l’alumnat”

L’institut vilanoví torna a apostar un curs més per l’aprenentatge de les llengües estrangeres 

Tal i com subratllen des de l’Institut Pla de les Moreres, en la seva llarga trajectòria sempre han potenciat l’aprenentatge de les llengües estrangeres: l’anglès i el francès, com a primera i segona llengua respectivament.

L’inici del nou curs ja els porta reconeixements, perquè el centre ha estat seleccionat per exposar la seva experiència del programa Generació Plurilingüe (GEP) que van encetar el curs passat. Ho faran dijous que ve al CaixaForum de Barcelona. I el mateix 26 de setembre, una representació anirà també a la província de Conca dins el programa d’activitats Erasmus+.

Aquest any, el centre només participarà activament d’un programa de formació del professorat (Erasmus+KA1) sinó que també desenvoluparà un Erasmus+KA2 amb participació de l’alumnat. “Podem arribar a triplicar”destaca Martí “el nombre d’alumnes que podran gaudir d’estades internacionals per a l’aprenentatge de la llengua anglesa”.

Àudio de l’entrevista:

Font de la notícia:

L’Institut Pla de les Moreres torna a arrencar fort, amb estímul i motivació | ÀUDIO