CLUB de LECTURA Adults

Si voleu formar part del Club de Lectura cal que us apunteu enviant un correu electrònic a l’adreça del centre: a8044168@xtec.cat
Cal que posseu a l’assumpte del correu INSCRIPCIÓ CLUB DE LECTURA i cal que al missatge ens informeu de:

  • El voste nom, cognoms i DNI
  • Telèfon i mail de contacte
  • Nom i cognoms dels vostre fill/a
  • Curs del vostre fill/a

CLUB DE LECTURA – Setembre 2023

Hem encetat de nou les trobades del Club de lectura de famílies i professorat del Pla de les Moreres amb moltes ganes de compartir opinions i impressions dels llibres que llegim.

Durant l’estiu, ens hem endinsat en les pàgines de Patria, de Fernando Aramburu, escriptor, assagista i poeta basc que va guanyar, l’any 2017, el premi Nacional de la Crítica y el Nacional de Narrativa atorgat pel Ministerio de Educación y Cultura per aquesta novel·la.

El llibre ens explica la història de dues famílies d’un petit poble del País Basc entre els anys 80 i uns mesos després del final de la lluita armada d’ETA (20 d’octubre de 2011).

El dia en que ETA anuncia l’abandonament definitiu de les armes, Bittori visita el cementiri per explicar-li al seu marit, assassinat pels terroristes, que ha decidit tornar al seu poble, a casa seva, però, podrà saber qui va ser l’encaputxat que un dia de pluja el va matar?

Joxe Mari, terrorista empresonat i fill de la que fou la seva amiga íntima, serà el principal sospitós.

Aquesta història ens parla de la impossibilitat d’oblidar i de la necessitat de perdó en una comunitat trencada pel fanatisme polític.

Amb els seus personatges, Aramburu ens dibuixa un collage, un collage ple de mirades que expliquen de quina manera va viure la societat basca dècades de conflicte i de dolor.

Hem encetat el curs amb una novel·la profunda i que no ha deixat indiferent a ningú. Us animem a llegir-la!

CLUB DE LECTURA – novembre 2023