Els microrelats, programa especial a Ràdio Nova per Sant Jordi

Des del mes de gener alumnes de 2n d’ESO, durant les hores de Llengua catalana i literatura, participen d’un programa pioner «Llegim i escrivim en parella», de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que té més de deu anys de recorregut i implica una àmplia xarxa de centres d’educació, coordinats pel Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals (GRAI).

Els objectius són fomentar i millorar tant la lectura com l’escriptura, així com l’autonomia de l’alumnat. En aquestes sessions, a part d’incidir en la lectura i la comprensió lectora, es treballa un gènere concret: el microrelat.

Es tracta que, a partir d’activitats estructurades, els alumnes creïn petits relats en parella, de manera que cadascú assumeix un rol (tutor-tutorat) que s’intercanvien per tal de fomentar la tutoria entre iguals. Amb motiu de Sant Jordi, l’alumnat va gravar a Ràdio Nova algunes d’aquestes produccions. Als estudis de la ràdio local, la Marissa Martínez i la  Mireia Rubio van guiar l’alumnat a l’hora de fer una lectura expressiva dels microrelats. Els podeu escoltar en el marc d’un programa especial que es va emetre el divendres 21 i el diumenge 23 d’abril o a través del següent enllaç: