La vacunació i l’evolució de la pandèmia fan preveure un curs més tranquil i satisfactori a l’Institut Pla de les Moreres


  • L’institut vilanoví, amb gairebé 700 alumnes, ha preparat un curs curricularment força semblant a l’època prepandèmica i espera recuperar projectes d’interès comunitari
  • Sense abaixar la guàrdia, el pla d’organització de centre continua contemplant les mesures de protecció individual: mascareta, higiene de mans i distància interpersonal

L’Institut Pla de les Moreres ha encetat el curs 2021-22 “amb unes sensacions molt més positives que el curs anterior i amb un ambient de prenormalitat”, segons expressa el director del centre, Pep Martí que es mostra optimista davant el nou context epidemiològic. Tot i que encara s’han d’aplicar mesures sanitàries bàsiques i restriccions, confia que l’experiència i “sobretot la vacunació” permetin  tenir un curs més tranquil i satisfactori.

Institut Pla de les Moreres curs 2021 (1) V1
Activitats a l’Institut Pla de les Moreres

El centre acull gairebé 700 alumnes i també pràcticament 7 professors més que el curs passat. En l’àmbit intern, l’institut s’ha pogut organitzar curricularment gairebé com si estiguessin en “època pre-covid” i això, assenyala Martí, és una molt bona notícia. Un any més, però, la responsabilitat fa que Pep Martí reconegui que l’equip docent ha iniciat el nou curs “amb el neguit, com sempre, de poder ser capaços de donar una resposta educativa adient a l’alumnat”.

Crida a la vacunació

El director es mostra confiat en l’evolució favorable de les dades epidemiològiques, gràcies a la vacunació i per això anima a no abaixar la guàrdia i a seguir les indicacions del departament de Salut que des de finals de juny va obrir la vacunació als majors de 16 i a principis d’agost, va fer també la crida als joves de 12 a 15 anys, precisament per intentar que l’inici de curs hi hagués una important població de joves estudiants vacunats. “La cursa per vèncer la covid-19 avança ràpidament amb l’ajuda de les vacunes i aquesta circumstància ens ha de permetre reduir la no presencialitat a les aules estalviar confinaments de grups sencers”, assenyala el director de l’institut, que anima a tothom a vacunar-se per evitar el confinament de grups i augmentar les garanties d’estabilitat.

Recuperació i estrena de projectes valuosos

Amb tot, aquest curs es preveu molt més enriquidor, amb possibilitat de reprendre projectes molt valuosos, no només pel centre, sinó també per a la població. Així per exemple, es recupera el Projecte de Servei Comunitari per motivar el jovent a fer un exercici actiu de ciutadania, posant en joc els seus coneixements i capacitats. El projecte promou el voluntariat entre l’alumnat en alguns àmbits concrets, ja sigui de la mà de l’Ajuntament, com d’associacions o entitats del municipi.

D’altra banda, com a novetat s’engegarà el Projecte TEI (Tutories entre iguals) -encara que sigui amb les limitacions de la covid-, i s’estrenarà el Projecte de Convivència per a la prevenció de la violència i l’assetjament. El centre compta ja amb una comissió que ve treballant des de fa més d’un any en aquest tema. Com afirma Pep Martí l’objectiu és “minimitzar les situacions de conflicte i avançar cap a una resolució positiva”.

La preparació curricular en idioma estranger també continuarà sent un dels projectes potencials del centre -anglès i francès, com a primera i segona llengua, respectivament. Com destaca Martí, estan treballant per continuar la petjada que ha deixat la professora de francès Marta Bartrolí, amb un relleu que ha arribat també amb molta empenta.

Pel que fa al projecte Erasmus, un dels que té més solera a l’institut vilanoví, de moment el KA2 amb escolars continua aturat per la pandèmia. El que sí que s’han fet aquest estiu són formacions de professorat dins l’Erasmus+KA1.

El centre també participarà activament aquest curs del protocol sobre violència masclista i programarà formació a l’alumnat amb coeducació per contribuir a fer desaparèixer aquesta xacra. I és que la coeducació per evitar una educació sexista, es considera un dels eixos principals a l’Institut Pla de les Moreres.

Institut Pla de les Moreres curs 2021 (2) V1

Pla d’acollida: reunions amb famílies

El pla d’acollida ha començat amb les reunions de pares i mares de 1r i 2n d’ESO, aquest dimarts dia 14 de setembre a l’institut. 

Encara hi ha dues reunions més previstes: el dia 21 per als de 3r i 4t d’ESO i el dia 28, per als de 1r i 2n de Batxillerat. Ambdues es faran novament a les 19 h de la tarda i només pot assistir un responsable per alumne. 

Cal arribar amb antelació per controlar l’aforament i és obligatori l’ús de mascareta. 

Font: https://www.vilanovainformacio.cat/la-vacunacio-i-levolucio-de-la-pandemia-fan-preveure-un-curs-mes-tranquil-i-satisfactori-a-linstitut-pla-de-les-moreres/