Celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants i Adolescents

  • El divendres 19 de novembre és prevista la primera acció per commemorar aquesta data amb un esmorzar a les llars, les escoles i institut, l’elaboració d’un mural i la lectura d’un manifest.
  • Per l’endemà dissabte, 20 de novembre, s’ha organitzat una matinal infantil amb tallers i espectacles. 

El dia 20 de novembre se celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants i Adolescents per commemorar l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides que va tenir lloc el 20 de novembre de l’any 1989.

cartell drets infants general

Ara fa tres anys l’Ajuntament de Vilanova del Camí va voler sumar-se a aquesta celebració i incorporar aquesta festivitat al calendari municipal. L’objectiu, segons afirma la regidora d’EducacióEva Vadillo“és donar el valor i el pes que mereixen els infants i adolescents com a ciutadans de ple dret”. 

Amb aquest objectiu en la primera edició es va fer una fotografia aèria conjunta entre els centres educatius. El compromís adquirit per la regidoria d’Educació amb els centres d’ensenyament, va ser la creació d’un gran mural amb la participació de l’alumnat vilanoví. El projecte es va endarrerir per la pandèmia, però des de l’estiu ja llueix a la zona esportiva de Can Titó. 

Durant la crisi sanitària, Vilanova del Camí tampoc es va saltar la commemoració i es va fer un vídeo conjunt entre tots els centres educatius

En paraules de la regidora Eva Vadillo, el municipi treballa per “alinear-se d’una manera transversal en la protecció dels drets a la infància i l’adolescència”. I en aquest sentit assenyala que ho fem “amb el Pla Local d’Educació, el Pla Educatiu d’Entorn, en les tasques prèvies per la creació d’un Consell d’Infants Municipal i en totes aquelles accions que es duen a terme des de l’àrea”.

La celebració per aquest 2021

Vilanova del Camí encetarà la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants i Adolescents 2021, el divendres 19 de novembre. La primera acció per commemorar aquesta data serà un esmorzar a les llars, escoles i instituts. També s’ha previst l’elaboració d’un mural als centres educatius i a la plaça Major la lectura d’un manifest.

L’endemà dissabte 20 de novembre, la matinal convidarà als infants a compartir un esmorzar a base de coca i xocolata, diferents tallers i doble sessió d’espectacles: la primera a càrrec de la companyia Príncep Totilau a la plaça de Can Papasseit, a partir de les 11:30 h, amb l’obra “El meu amic Brutus” i a continuació, un espectacle de màgia a càrrec de Xarxa Vilanova amb el Mag Stigman -començarà a les 12:30 h i es farà a l’interior de Can Papasseit. 

Font: http://www.radionova.cat/?fbclid=IwAR10WqCzRvhZ_jBGwh4sH-1ouNjq_H_hES7-DbMNU5xhX7GNcqm5P3MfEnI