Programa COMNOVA famílies

Des de l’Ajuntament i Servei d’Atenció Primària de Vilanova del Camí juntament amb l’Agència de Salut Pública de l’Anoia, seguim treballant en el projecte Pla de Salut Comunitària de Vilanova del Camí, COMNOVA.

Com a novetat, aquesta tercera edició del “Programa COMNOVA famílies”  serà en format Radio. El Programa es realitzarà en  11 sessions  d’una hora, i es durà a terme cada dimarts des del dia 19/10/21 fins el dia 21/12/21 de 15 a 16h de la tarda. Es retransmetrà a l’emissora de radio 107.7 fm i a la pàgina web: www.radionova.cat. Les sessions seran en directe i s’oferirà la possibilitat d’establir un feedback a través de Whatsapp al número: 660 963 506.

El Programa de desenvolupament d’habilitats parentals per a famílies de l’Agència de Salut Pública de Barcelona anirà dirigit a famílies amb nens/es de 6 a 14 anys escolaritzats a primària i secundària. Els docents seran sanitaris del CAP de Vilanova del Camí i l’Associació de Psicòlogues i Psicòleg de la Anoia, APPA.

El programa d’habilitats parentals treballa sobre un conjunt de conductes que ofereixen benestar del nen/nena i faciliten positivament el desenvolupament integral des d’una perspectiva de cura, afecte, protecció, seguretat personal i no violència. L’objectiu d’aquest programa pretén facilitar que els pares i mares adquireixin estratègies personals, emocionals i educatives per tal que les famílies puguin afrontar els problemes quotidians en el procés de creixement.

Els conceptes sobre els que treballarem són el respecte, afecte, reconeixement, autoestima, assertivitat, escolta activa, expressió de sentiments i emocions, empatia, comunicació eficaç, suport parental per la resolució de problemes , negociació i establiment d’acords, organització de la vida familiar i autoregulació del comportament.

A continuació s’ adjunta el programa.