“Vamos caminando”

Una representació del projecte LiberArte de El Salvador va realitzar la xerrada del projecte “Vamos caminando” a tot l’alumnat de 1r de batxillerat. Aquests projecte ha permès que moltes noies empresonades de El Salvador s’hagin pogut reinserir a la societat gràcies a la música.

LiberArte és un dels projectes que l’associació TNT, guardonada amb el premi nacional de cultura, està impulsant a El Salvador, i concretament a l’ISNA – el Centro de Inserción Femenino del Instituto Salvadoreño para el Desarrollo Integral de la Niñez y la Adolescencia” d’Ilopango. El grup està de gira per Catalunya i el País Basc presentant l’espectacle “Vamos caminando” que ofereix un repertori que combina música amb relats que expliquen les punyents històries d’aquestes joves.

Després de visitar l’Ajuntament, la delegació de TNT s’ha traslladat a l’Institut Pla de les Moreres on ha compartit amb l’alumnat de batxillerat el testimoni en primera persona de com, per motius diversos, es van veure immerses en les bandes juvenils d’El Salvador, les anomenades “maras”.

Algunes d’aquestes joves van ser privades de llibertat l’ISNA i durant la seva reclusió, van participar en el projecte LiberArte, una orquestra de corda que, en el marc del qual han pogut dur a terme tot un treball personal i grupal per desvincular-se de la violència juvenil i ha es esdevingut un factor de resiliència que els ha permès sorgir d’aquesta espiral de violència.

Acabada la xerrada amb l’alumnat de l’institut, les noies de LiberArte han explicat la seva experiència a Ràdio Nova i la visita ha conclòs a l’Espai Jove Can Muscons per compartir tota la tasca que s’està portant a terme en matèria de joventut al municipi i intercanviar coneixements i línies de treball.

Font: https://www.vilanovainformacio.cat/vilanova-rep-la-visita-dun-grup-de-noies-del-salvador-que-han-trobat-en-la-musica-la-sortida-del-mon-de-les-bandes-i-la-violencia/