Dia Universal dels Drets de la Infància

Avui, 20 de novembre, Dia Universal dels Drets de la Infància, els centres educatius de Vilanova del Camí han dut a terme una proposta conjunta, malgrat la situació actual.

L’alumnat dels diferents centres educatius ha compartit la lectura d’un manifest conjunt on es posa en valor la protecció dels drets de la infància:

Manifest Dia Universal dels Drets dels Infants 2020


Un any més els nens i nenes de Vilanova del Camí celebrem el Dia Universal dels Drets dels Infants.
Els i les joves també ens posem al costat de la infància per protegir uns drets i deures que s’haurien de respectar a tot el món.
Aquest cop no ens podem reunir com hem fet altres vegades però no volem deixar passar una data tant important. Com podíem llegir l’any passat en una pancarta que van escriure i penjar a les llars d’infants, quan naixem, neixen els nostres drets!
Tots aquests drets, els trobem escrits en un document que ens protegeix des dels zero fins als divuit anys. La convenció sobre els drets dels infants que diu, que tots i totes tenim els mateixos drets i deures.
Però, sabeu què és un dret? Un dret és allò que els altres han de respectar de tots nosaltres, com per exemple, el dret a jugar una estona o a que ningú ens insulti.
I un deure, és aquella manera que tenim de comportar-nos o allò que hem de fer obligatòriament per respectar els drets dels altres. Per exemple, no insultar o fer mal a ningú o fer els deures abans de sortir a jugar.
Un dels drets que tenim reconegut i que aquest any ha agafat molta importància és el dret a
la Salut. Aquest dret, diu que hem de rebre ajuda quan estem malalts, que podem anar a l’hospital si
és necessari i rebre tractament dels metges i les metgesses.
Tot i així, nosaltres també tenim el deure de cuidar el nostre cos, menjar aliments sans i, com estem fent aquests dies, protegir-nos a nosaltres mateixos i a les persones que ens envolten.
Avui, 20 de novembre, celebrem que tenim tots aquests drets i ens comprometem a fer l’esforç que calgui per complir amb els nostres deures.