Paula García i Jordi Martín de l’Institut Pla de les Moreres guardonats amb el Premi Argó de la UAB

Argo 3

El passat 26 de juny es va celebrar la cerimònia d’entrega dels Premis Argó de Recerca que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a la seva 16ª edició. El premi, dividit en diverses categories totalment transversals, van des de l’art i les ciències socials, a les ciències, les biociències i la tecnologia. No cal dir que es tracta d’un certamen de prestigi, on es van presentar un total de 473 treballs entre les diverses categories i on el nivell dels treballs de recerca està clarament per sobre dels nivells d’exigència habituals 


Aquest any, l’Institut Pla de les Moreres de Vilanova del Camí, presentava el treball “Bioremediació mitjançant microalgues cultivades en un fotobioreactor”, realitzat per la Paula García Díaz i el Jordi Martín Pérez. El treball, segons ens explicava Paula García, està dedicat a la realització de cultius d’uns microorganismes (anomenats microalgues) amb la finalitat d’experimentar amb el seu paper en entorns contaminats, a aquest cas, per bioabsorbir el crom hexavalent, que és un metall pesant potencialment perillós per a la salut.

El treball es va realitzar entre el campus de Bellaterra (UAB), on es va treballar amb el fotobioreactor i el campus d’Igualada (UdL), on es va experimentar amb l’efecte dels microorganismes en entorns contaminats per crom.

“El treball, expliquen des de l’Institut Pla de les Moreres,  va ser guardonat amb un segon premi a la categoria Argó, evidentment davant una barreja de sorpresa i alegria, en un moment molt especial pels nostres estudiants. Per una part haver acabat els seus estudis de secundària, i les proves d’accés a la universitat de forma brillant, i per l’altra, un reconeixement que guanya rellevància donat que no ve del propi institut, si no de la Universitat Autònoma de Barcelona”.

L’equip directiu de l’ institut vilanoví assegura que “la cerimònia, molt dinàmica i emotiva, no hauria de passar com una singularitat dins la dinàmica educativa  habitual i ens hauria de fer reflexionar sobre el talent, les capacitats i el potencial dels nostres joves, i la necessitat de potenciar-les”.

Argo 4

Font de la notícia: https://www.vilanovainformacio.cat/paula-garcia-i-jordi-martin-de-linstitut-pla-de-les-moreres-guardonats-amb-el-premi-argo-de-la-uab/