L’INS Pla de les Moreres inaugura nou intercanvi Erasmus d’ESO fent de municipi acollidor | ÀUDIO

Del 25 al 29 de novembre l’INS Pla de les Moreres viurà una nova experiència Erasmus + amb l’alumnat d’ESO. És un nou projecte que compartiran amb altres centres de secundària de Turquia, Suècia, Croàcia i Polònia. L’institut vilanoví serà el municipi amfitrió del primer intercanvi. Així ho han triat des del centre, perquè tenen més experiència que els altres participants en aquest projecte pedagògic 


Fina Termens i Emili Morales
Fina Termens i Emili Morales

Per fer l’acolliment dels alumnes que venen de l’estranger han trobat molta complicitat en les famílies vilanovines. Tant és així que més d’un centenar s’han ofert com a voluntàries per fer l’acolliment i s’ha hagut de fer un sorteig per triar les 38 necessàries. El coordinador de l’Erasmus al centre vilanoví, Emili Morales, afirma que és tot un èxit, sense precedents.

El fil conductor i temàtic en aquesta ocasió és Stay Healthy and Connected to the Offline World Project, que segons explica Emili Morales, vindria a dir Mantenir-se saludable i connectar-se al món no digital. A cada país, però, es treballa algun aspecte més concret vinculat al monogràfic global. L’institut vilanoví ha triat com a lema Building a Stress-fre School, és a dir, Construir una escola lliure d’estrès.  

Tot i que l’Erasmus permet fomentar un millor coneixement de l’anglès, l’objectiu principal és afavorir la relació entre l’alumnat de diferents països europeus. La llengua, doncs, com assenyala Morales, és “l’instrument de comunicació”, però l’objectiu principal és que puguin compartir experiències, coneixements i opinions al voltant de la qüestió que els ocupa i preocupa: la problemàtica per l’abús de les pantalles.  

Precisament sobre aquest tema, l’INS Pla de les Moreres ha fet no fa gaire un taller dirigit a les famílies sobre com fer un bon ús de les noves tecnologies. La coordinadora pedagògica del centre, Fina Termens, en fa una valoració positiva de la resposta que ha tingut entre les famílies.

El retorn a les famílies de tot el que suposarà aquest intercanvi Erasmus arribarà no només a les 38 famílies acollidores sinó també a la resta de famílies del centre i a tota la població vilanovina. Els estudiants compartiran una setmana plena d’activitats, dins i fora del centre -també amb algunes visites culturals-, algunes de les quals seran obertes a tothom. A destacar per exemple, la inauguració de l’exposició de cartells que faran dimarts 26 de novembre a Can Muscons. Una mostra que intenta fer arribar el missatge de manera impactant i que han preparat des del departament de Visual i Plàstica.

En aquest nou projecte Erasmus podran participar més alumnes que en l’anterior, una novetat que des de l’institut assenyalen amb satisfacció. Seran molts més els estudiants vilanovins, doncs, que puguin viatjar a l’estranger i gaudir de l’experiència. La tria, això sí, es fa tenint en compte un bon nivell d’anglès i en funció de la temàtica.  

Des de l’institut posen en valor i agraeixen la col·laboració de les famílies en aquest projecte, així com el suport municipal de l’Ajuntament. A més subratllen la implicació del professorat, perquè una tercera part del claustre participa de l’Erasmus. Afirmen amb satisfacció que la roda funciona de manera molt coordinada.

Font de la notícia:

https://www.vilanovainformacio.cat/lins-pla-de-les-moreres-inaugura-nou-intercanvi-erasmus-deso-fent-de-municipi-acollidor-audio/