Octubre en imatges


Aquí teniu un resum d’algunes de les activitats que s’han dut a terme a l’institut durant el mes d’octubre:

A l’optativa “Envoltats de ciència” de 1r d’ESO s’han utilitzat unes boles detectores de llum ultraviolada per investigar com podem protegir-nos d’aquesta radiació que pot ser perjudicial per nosaltres.

L’alumnat de Física i Química de 4t d’ESO ha posat en pràctica el mètode científic i el seu enginy per saber de quines magnituds depèn el període d’oscil·lació d’un pèndol.

S’ha iniciat el Pla de lectura.

A l’optativa Enjoying Art! de 2n d’ESO hem treballat l'”stanciled” emulant l’art prehistòric i descobrint l’artista contemporani, Bansky.

A llengua castellana de 2n d’ESO hem fet treball cooperatiu.

L’alumnat de Biologia de 2n de Batxillerat ens hem sentit científics i científiques de veritat. Per un dia ens hem posat la bata blanca, els guants i ens hem dedicat a fer recerca bàsica al Parc Científic de Barcelona.

A l’optativa Cuina i Ciència de 2n d’ESO hem observat amb la lupa binocular les floridures que surten sobre el menjar i hem identificat diferents espècies de bolets agafats pels boscos de l’Anoia.

L’alumnat de 3r d’ESO ha començat el treball de taller dissenyant i construint estructures resistents en paper.

A 3r d’ESO observem preparacions de teixits de parts del cos al microscopi i ens fixem i dibuixem com són les diferents cèl·lules que els formen.

Hem estat fent pràctiques sobre l’univers a experimentals de 1r d’ESO: Com si fos un any llum, hem mesurat la distància que triga un alumne durant un minut caminant.

L’alumnat de 2n d’ESO ha estat estudiant l’evolució de la tecnologia en les comunicacions i hem aprofitat per practicar la comunicació en Codi Morse a través d’uns muntatges que simulaven el telègraf.

L’alumnat de 1r d’ESO ha començat a treballar la coordinació fent percussió corporal i percusió amb els boomwhakers. Són activitats que fomenten la cohesió i el treball grupal, i que a més els motiva musicalment.

Hem fet classe de Biologia de 2n de batxillerat en plena natura. Hem anat a identificar plantes, bolets i tot el que trobem i, sobretot, a gaudir del nostre entorn.

A Llengua Castellana de 1r d’ESO hem repassat els continguts de la primera unitat amb les activitats interactives del llibre digital i després hem participat a un joc que posa a prova els nostres coneixements endinsant-nos en una missió.

Claustre.

Per la Castanyada al SIEI hem cuinat pastís de moniato.

L’alumnat que participa en nom de l’institut als Jocs Escolars de l’Anoia ha tingut un reconeixement dins la Festa de l’Esport de Vilanova del Camí.

1ª sortida del Club BTT Pla de les Moreres.

Primeres sortides d’Educació Física per l’entorn de Vilanova del Camí.