Graduacions de 4t d’ESO i de 2n de Batxillerat (2021-2022)

  • Aquest any, van ser 15, els alumnes van rebre el Premi Excel·lència
  • Júlia Mendoza, guardonada amb el Premi d’Emprenedoria amb una proposta per crear una botiga de lloguer de texans
  • Paula López, Berta Poch i Jan López reconeguts pels seus treballs de recerca

L’Institut Pla de les Moreres va ser, aquest dimecres, l’escenari de dues grans festes de graduació, la de 4t d’ESO i la de 2n de Batxillerat. Com cada any, aquests actes van servir per retre un reconeixement a l’alumnat que ha destacat en algun aspecte, es van repartir els premis excel·lència, els d’emprenedoria, així com els millors treballs de recerca.

graduacio 2022 institut (8) v1
15 alumnes de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat han estat guardonats amb el Premi Excel·lència

GALERIA FOTOGRÀFICA

ACTE GRADUACIÓ 4tESO

ACTE GRADUACIÓ 2n BATX, PREMIS EXCEL·LÈNCIA, PREMI EMPRENEDORIA, RECONEIXEMENT TREBALLS DE RECERCA

El pati de l’Institut Pla de les Moreres va començar a omplir-se a les set de la tarda amb motiu de la graduació de l’alumnat de 4t d’ESO. Durant aquest acte es va fer un reconeixement a les entitats i institucions que han col·laborat en el projecte de Servei Comunitari i tot seguit, es va iniciar la festa de graduació. Per l’escenari van anar passant els 5 grups de 4t d’ESO, tots abillats amb els seus birrets.

Tot seguit es va projectar un audiovisual amb un recull d’imatges d’aquests cinc cursos de l’ESO i missatges dels professors que els han acompanyat durant el seu itinerari.

La festa es va acabar amb un refrigeri gentilesa de l’AFA de l’Institut Pla de les Moreres.

15 alumnes van rebre enguany el Premi Excel·lència

graduacio 2022 institut (134) v1
15 alumnes de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat han estat guardonats amb el Premi Excel·lència

Després d’una petita pausa, a les nou del vespre, el pati de l’Institut es va tornar a omplir, aquesta vegada amb les famílies de l’alumnat de 2n de batxillerat. La cerimònia va començar amb la intervenció de Pep Martí, director de l’Institut Pla de les Moreres que va destacar el retorn a la normalitat després de dos anys de pandèmia que van impedir les cloendes de curs i d’etapa.

Un retorn que ha estat possible, va dir Martí, gràcies al treball comunitari, col·legiat i en equip de tota la societat: “Envoltats d’un bon equip avançareu a poc a poc, però arribareu lluny; sols, avançareu ràpidament, però potser no arribareu enlloc”.

Els reconeixements van començar amb els Premis Excel·lència que aquest any han rebut: Leire Loarte Estévez i Mariona Poch Ordóñez, de  1r d’ESO; Claudia Claver Nova, Laura Márquez Lorenzo i Paula Cuadros Rodríguez, de segon d’ESO. Natàlia Andrea Iurian, de 3r d’ESO; i Carla Costa Puig i Eva González Cano, de 4t d’ESO.

Pel que fa a Batxillerat, els Premis Excel·lència van ser per a Ioana Catalina Micu, Iraida Fontalva Mellado, Marta Mateos Fonseca i Diana Míriam Iurian, de primer; i Jan López Bocache, Erin Sánchez Romero i Berta Poch Ordóñez, de segon.

Júlia Mendoza, guanya el Premi d’Emprenedoria amb una proposta per crear una botiga de lloguer de texans

graduacio 2022 institut (170) v1
Júlia Mendoza ha rebut el Premi Emprenedoria de mans de l’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora Eva Vadillo

A continuació, la regidora d’Educació Eva Vadillo i l’alcaldessa Noemí Trucharte, juntament amb la professoraGemma París, van lliurar els premis d’Emprenedoria.

L’alcaldessa es va mostrar satisfeta de poder recuperar aquest projecte de cultura emprenedora a l’Institut, ja que l’Ajuntament hi participa activament a través de diferents sessions de formació que van a càrrec de les tècniques de Promoció Econòmica. Noemí Trucharte va animar el jovent a ser valent per anar assolint els reptes que es van presentant i a abordar el futur amb confiança i ambició.

La regidora Eva Vadillo, al seu torn, també va animar als joves a seguir aprenent. “En un món on tot canvia tan de pressa, aprendre és un viatge i no un destí i el més important és tenir eines per adaptar-nos a les necessitats de cada moment. Penso que és molt important que creieu en vosaltres mateixos, que confieu en les vostres possibilitats i que no tingueu por a equivocar-vos, perquè de l’error també se n’aprèn”.

El Premi d’Emprenedoria d’enguany ha estat per a Júlia Mendoza, que va presentar un pla d’empresa innovador i sostenible basada en un model d’economia circular. Mendoza ha proposat una botiga de lloguer de texans nous. La idea és oferir l’ús dels texans a canvi d’una quota. Una vegada el client els retorna, aquests seran convertits en cotó per elaborar-ne una altra peça de roba.

Paula López, Berta Poch i Jan López reconeguts pels seus treballs de recerca

Paula López, Berta Poch i Jan López, reconeguts pels seus TDR

La cerimònia va seguir amb un homenatge a tres estudiants que han estat premiats per altres institucions per la qualitat dels seus treballs de recerca. Paula López, va rebre el segon premi Natividad Yarza pel treball “Les dones al món dels videojocs”; Berta Poch, guanyadora del segon premi Igualada Recerca Jove pel seu treball sobre la “Genètica des dels ulls d’una mosca” i Jan López, que va presentar un TDR sobre les “Propietats de la llum: difracció i interferències”, a l’ICFO.

L’acte va oferir també una actuació musical a càrrec de Paula Acedo i un audiovisual amb el resum de diferents moments viscuts per l’alumnat durant els sis anys de trajectòria al centre.

La festa de graduació es va cloure amb un refrigeri que l’AFA va oferir a les famílies.