L’Institut

L’Institut Pla de les Moreres és un centre de titularitat pública depenent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que es va inaugurar l’1 de setembre de 1989.

És l’unic centre d’ESO i Batxillerat a Vilanova del Camí i per tant acollim la pràctica totalitat de la població escolar del municipi (escolaritzada entre 3 centres d’Educació Infantil i Primària). Ser l’únic centre de secundària al municipi ens ha facilitat tradicionalment la comunicació, coordinació i col·laboració amb l’Ajuntament, així com amb d’altres entitats municipals, Càritas-Banc d’Aliments, Colla Excursionista, Llars d’infants i també amb la Biblioteca Municipal, depenent de la Diputació, que col·labora amb els projectes de lectura i amb la biblioteca del nostre centre.

Vilanova del Camí està situada a tocar d’Igualada, capital de comarca i motor econòmic de la Conca d’Òdena. Compta amb una població estable al voltant dels 12.500 habitants que s’ha vist fortament sacsejada per la crisi en el sector tèxtil i adober en primera instància i per l’esclat de la bombolla immobiliària en segon lloc.

És un centre referent al municipi, no només per ser l’únic de secundària, sinó per voler ser un centre obert, proper, acollidor, exigent, que aposta per l’excel·lència educativa i la innovació pedagògica oferint una atenció continuada i inclusiva als alumnes amb més necessitats educatives. En aquest sentit, el centre està dotat amb una SIEI que permet una atenció encara més personalitzada per a alguns dels alumnes amb NESE.

Al Batxillerat oferim les modalitats de Ciències Socials, Humanístic, Científic i Tecnològic. Els bons resultats dels darrers anys tant a nivell de graduació com de superació de les proves PAU ens ha convertit en un pol d’atracció per a aquelles famílies que van optar per cursar l’ESO en un altre institut. Actualment som centre visitant de l’IOC per facilitar cursar gratuïtament ampliacions de currículum als alumnes que així ho desitgin.

A l’institut hi ha una associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) extraordinàriament implicada. S’encarreguen anualment de proposar i executar un programa d’activitats extraescolars, cercar els canals més satisfactoris per les famílies a l’hora d’adquirir els materials escolars, subvencionar econòmicament un gran nombre d’activitats pedagògiques i són els responsables, entre d’altres actuacions, de la beca de biblioteca. De la seva tasca, altruista i desinteressada, en surt beneficiat tots l’alumnat.