BORN Centre Cultural de Barcelona

El dia 15 de març de 2023 vam poder gaudir d’un dia assolellat i tranquil a Barcelona. Vam començar al parc de la Ciutadella i des d’allà amb tots els alumnes de 3r d’ESO vam anar fins al Born Centre Cultural. Des d’aquí els grups que s’havien creat van començar a sortir cap als diferents punts d’inici. En cada punt hi havia un professor del departament de socials que va anar explicant els aspectes històrics rellevants. L’explicació ajudava a identificar els elements que calia fotografiar pel treball de pistes que anaven fent mentre anaven passejant pel centre de Barcelona. 

Els diferents punts històrics van ser el Parlament al parc de la Ciutadella, el passeig del Born fins al fossar de les moreres, l’església de Santa Maria del Mar, el carrer del Bisbe i l’estàtua de Ramon Berenguer III, dins del que seria el barri gòtic. 

També tots els grups van passar a visitar l’espai arqueològic situat a l’interior del Born Centre Cultural que deixa al descobert la Barcelona de la guerra de Successió. 

L’activitat va discórrer sense cap mena d’entrebanc i ens vam tornar a trobar tots i totes al parc de la Ciutadella per tornar amb el bus cap a l’institut.