Projecte Tabú a 3r d’ESO

  • Durant l’activitat s’han tractat temes com els límits i el consentiment, l’assetjament i la cosificació del cos de les dones a través de dinàmiques que els han permès identificar-les i assenyalar-les amb la voluntat d’eradicar-les.

Com cada any l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Pla de les Moreres ha dut a terme a Can Muscons el projecte tabú.cat, una exposició interactiva a través de la qual s’han realitzat un seguit de debats i activitats grupals que han permès treballar diferents aspectes de les violències masclistes.

tabu violencies masclistes 3r ESO (4)

Es tracta d’un joc per parlar de les violències sexuals i per acompanyar els nois i les noies a sentir-se lliures en la seva manera de ser i en la seva manera d’estimar i de relacionar-se. S’han tractat temes com els límits i el consentiment, l’assetjament i la cosificació del cos de les dones a través de dinàmiques que els han permès identificar-les i assenyalar-les per eradicar-les.

Partint de quatre murals que estan repartits per l’Espai Jove Can Muscons  i que són la porta d’entrada a un recorregut virtual, mitjançant un codi QR, cada jove ha hagut de respondre quina opció escolliria en les diferents situacions que es plantegen.

En finalitzar els recorreguts es va fer una activitat grupal que van compartir amb la resta de companys i companyes amb la voluntat de reflexionar sobre els continguts treballats.

tabu violencies masclistes 3r ESO (2)

Font: https://www.vilanovainformacio.cat/lalumnat-de-3r-deso-reflexiona-sobre-els-tabus-i-les-violencies-masclistes/