anterior

Maig 2019

anterior
DlDtDcDjDvDsDg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Intranet


General
ENJOY&LEARN
Enjoy&Learn és la nova proposta que l'AMPA ofereix a mares, pares i exalumnes per practicar o refrescar d'una forma totalment lúdica l'anglès. Aquesta activitat es farà els dimarts de 19:30h a 20:30h a la Biblioteca de l'Institut
L'activitat és TOTALMENT GRATUÏTA i no cal inscripció prèvia.
Comencem el 7 de maig. Us esperem!

Actualitat
Diumenge, 07 d'abril de 2019
L'alumnat de 1r de Batxillerat ha participat aquest divendres a la 2ª Trobada Esportiva Juvenil Comarcal, organitzada pel Cicle Formatiu de Grau Superior d'Animació d'Activitats Físiques i Esportives de l'Institut Milà i Fontanals. A la trobada ha participat alumnat dels instituts Pla de les Moreres, Pere Vives, Joan Mercader i Milà i Fontanals.


 
Diumenge, 07 d'abril de 2019
Divendres 2n d'ESO va anar al 37è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. L'alumnat ha treballat durant el segon trimestre, a les classes de llengües, les característiques del còmic, i al Saló ha tingut l'oportunitat d'aprofondir els continguts treballats. Durant la jornada va assistir a la xerrada que l'autor David Ramírez va impartir, on van explicar els diferents procesos que els autors de còmics segueixen per arribar de la idea inicial al còmic final, i en concret, el procès utilitzat per ell.
A més de la xerrada, l'alumnat va poder visitar diferents stands i exposicions, con la dedicada al creador de Spiderman, Stan Lee.


 
Dimecres, 03 d'abril de 2019

El nostre institut està d’enhorabona, literàriament parlant.

El divendres 29 de març dos dels nostres alumnes rebien el Premi Sambori d’Òmniun de narrativa escolar en llengua  catalana: la Núria Abad, de 2n d’ESO, i l’Adrián Vázquez, de 1r de Batxillerat. Ambdós eren guardonats amb el tercer premi de la seva categoria (primer cicle de secundària, i batxillerat i cicles formatius). L’acte de lliurament del 13è Premi Sambori Òmnium 2019 va tenir lloc al teatre Àngel Guimerà del Vendrell. Es tracta del Premi Demarcació Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf.  Cal recordar que el Premi Sambori, que és un dels premis literaris escolars amb més participants d’Europa, consta de dues fases consecutives: Premi Sambori Demarcació i Premi Sambori de Catalunya. Posteriorment, al mes de maig, es lliurarà el segon.

En la cerimònia, a part de donar els guardons als guanyadors, es va recordar l’escriptora Teresa Pàmies, ja que enguany se celebra el centenari  del seu naixement, i  un espectacle de màgia va fer les delícies dels més petits.  La cloenda va anar a càrrec dels grallers del Vendrell.

En nom de l’institut, i en particular de del departament de Llengua i Literatura Catalanes, volem subratllar la importància que el nostre centre rebi aquests tipus de reconeixements i  la importància que els nostres alumnes també hi siguin presents en aquests certàmens literaris  com una forma de reconeixement de l'excel·lència educativa  que volem aconseguir, així com en relació amb la tasca que es fa des del professorat per impulsar l’alumnat a participar i desenvolupar la creativitat i la vessant artística i literària, competències bàsiques per al seu creixement personal  present i futur. Així que felicitem els premiats i encoratgem tant  l’alumnat com al professorat a continuar treballant per tal de promoure l’ús literari de la llengua catalana produint textos originals i creatius, de manera que també ens facin créixer el gust per les lletres.