Notícies
ENTREGA DELS PREMIS SAMBORI[General]
Dimecres, 03 d'abril de 2019

El nostre institut està d’enhorabona, literàriament parlant.

El divendres 29 de març dos dels nostres alumnes rebien el Premi Sambori d’Òmniun de narrativa escolar en llengua  catalana: la Núria Abad, de 2n d’ESO, i l’Adrián Vázquez, de 1r de Batxillerat. Ambdós eren guardonats amb el tercer premi de la seva categoria (primer cicle de secundària, i batxillerat i cicles formatius). L’acte de lliurament del 13è Premi Sambori Òmnium 2019 va tenir lloc al teatre Àngel Guimerà del Vendrell. Es tracta del Premi Demarcació Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf.  Cal recordar que el Premi Sambori, que és un dels premis literaris escolars amb més participants d’Europa, consta de dues fases consecutives: Premi Sambori Demarcació i Premi Sambori de Catalunya. Posteriorment, al mes de maig, es lliurarà el segon.

En la cerimònia, a part de donar els guardons als guanyadors, es va recordar l’escriptora Teresa Pàmies, ja que enguany se celebra el centenari  del seu naixement, i  un espectacle de màgia va fer les delícies dels més petits.  La cloenda va anar a càrrec dels grallers del Vendrell.

En nom de l’institut, i en particular de del departament de Llengua i Literatura Catalanes, volem subratllar la importància que el nostre centre rebi aquests tipus de reconeixements i  la importància que els nostres alumnes també hi siguin presents en aquests certàmens literaris  com una forma de reconeixement de l'excel·lència educativa  que volem aconseguir, així com en relació amb la tasca que es fa des del professorat per impulsar l’alumnat a participar i desenvolupar la creativitat i la vessant artística i literària, competències bàsiques per al seu creixement personal  present i futur. Així que felicitem els premiats i encoratgem tant  l’alumnat com al professorat a continuar treballant per tal de promoure l’ús literari de la llengua catalana produint textos originals i creatius, de manera que també ens facin créixer el gust per les lletres.